CONTACTEER ONS
+32(0)3 244 1870

The Marketing Spot Brusselstraat 51
2018 Antwerpen
info@themarketingspot.be

 
Over ons

TheMarketingSpot helpt KMO’s om zich professioneel te ontwikkelen en te groeien, met échte, professionele KMO-marketing.
 
Wij werken voor 3 types KMO’s ...

  • Middelgrote ondernemingen die willen doorstomen, die frisse marketingexpertise nodig hebben om groei te ondersteunen en die noch de complicaties noch de kosten willen van een inhouse marketing afdeling en ook niet de enorme kosten die de grote reclame-agentschappen aanrekenen. 
  • Kleine ondernemingen die het professioneler willen aanpakken dan hun concurrenten , planmatig te werk willen gaan, zich willen differentiëren van de grijze massa en vaak gewoon geen tijd hebben om de vele ideeën die ze in hoofd hebben uit te werken. 
  • Starters en microbedrijven, vaak man/vrouw  die nood hebben aan coaching bij de opbouw van hun merk, strategieën en coaching om zich juist en succesvol te positioneren in hun markt.

Wij zijn er trots op om alle segmenten in de KMO– wereld te kunnen helpen volgens hun budget-logica. 

Wat wij doen voor KMO’s

Wij zijn alles behalve zomaar marketingadviseurs.  Wij werken samen met onze klanten, bieden ze ervaring, denkwerk en frisse ideeën. En ons netwerk. Wij maken KMO-plannen op maat, volgen de uitvoering en houden nauwgelet in het oog dat alles aan mekaar haakt. Dat de strategie ook gevolgd wordt.

In plaats van enkel te focussen op een klein deeltje van marketing (bijvoorbeeld adverteren, of websites bouwen) en dat dan te verkopen aan iedereen én aan hun hondje, leveren wij de volledige range van specifieke KMO-marketing aan een selectieve groep van KMO’s -  daarbij telt hoegenaamd niet hoe groot (klein…) ze zijn in omvang of budget. Maar wel hoe gedreven ze zijn om een professionele, planmatige en samenhangende marketingstrategie.

Marketingplan als fundament

Ons basisprincipe is : eerst de strategie op punt! Zodat uw communicatie voor u werkt, in plaats van tegen u. Het KMO-marketing model is daarvoor de gids.  Pas als “merk”, “klantbeleving” en “conversatie” duidelijk op 1 strategische lijn staan, zijn we er aan toe om creatieve en promotionele programma’s te gaan maken die de strategie ondersteunen. De beste manier om uw strategie uit te werken is een marketingplan !

Eenvoudig denken als leidraad

"Eenvoudig” is een van onze kernwaarden, zoals beschreven in TheMarketingSpot Sixpack. Eigenlijk is het gemakkelijk om moeilijk te doen en moeilijk om gemakkelijk te doen… Maar eenvoudige boodschappen gaan er makkelijker in bij potentiële klanten. En blijven ook langer hangen… Daarom helpen we onze klanten na te denken over wat zij doen en wie hun doelmarkt is. En wat precies de kern is. En welke eenvoudige, eenduidige boodschap er moet gecommuniceerd worden.

Succesvolle zaken als doel...

KMO-marketing is - anders dan marketing voor grote bedrijven- niet om “schoonheids”- prijzen te krijgen uit handen van een jury. KMO-marketing is om klanten aan te trekken, te behouden. En te verkopen. Doelen stellen en succesvol zijn. 

Het gaat niet om de mooiste, de leukste of de beste te zijn. Het gaat erom een unieke plek in te nemen in uw markt, anders te zijn door uzelf te zijn. KMO’s kunnen zich - weerom anders dan de hele grote bedrijven -  niet permitteren om te pochen in glossy magazines en vervolgens het niet waar te maken voor de klant.  Resultaten zijn voor klant én KMO vele keren belangrijker dan oogverblindend visueel design !

Door het eerst te hebben over een doordacht strategisch plan, over doelen stellen, en pas dán te beginnen aan een mooie website die de gekozen strategie ondersteunt - dat is een punt waarop TheMarketingSpot verschilt van bijvoorbeeld firma’s die louter grafisch design of webdesign voorstellen.

Slimme keuzes…

Als KMO-ondernemer is er is altijd heel veel wat je kan doen. Maar zaak is te weten welke paar dingen je zou moeten doen.  Wij helpen u juiste keuzes te maken voor de belangrijke facetten van uw marketing.

Sterke merken…

KMO-marketing is niets anders dan een strategie om te overleven en te bloeien in een competitieve markt. In die markt bent u een merk. En dat merk moet een erge sterke individualiteit hebben, herkenbaar zijn. Het is omdat en waarin u anders bent. Dààrom trekt u klanten aan. Daardoor geeft u mensen een reden om voor u te kiezen. 
Vele KMO’s kunnen zelf niet formuleren hoe ze anders zijn. Of ze kunnen het niet aan de klanten getoond krijgen. TheMarketingSpot is er om die unieke sterke punten naar boven te halen, ze op te blinken tot een simpele boodschap aan de markt en om ze doelmatig te promoten bij klanten en prospects.

TheMarketingSpot zorgt voor KMO-marketing oplossingen op maat. Het is precies de bedoeling dat u anders bent. Kant-en-klaar oplossingen zorgen alleen maar voor het tegendeel...

Denken en Doen…

TheMarketingSpot laat u niet alleen achter. Wij volgen op, dragen u onze kennis over, brengen ons netwerk in stelling en helpen u bij alle mogelijke aspecten van uw KMO-marketing. 

Contacteer ons!

Dit artikel delen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Een gloednieuw e-book

 

 

Marketing is dagelijkse kost

KMO Marketing Kompas

 

gratis ebook kmo marketing kompas

 

U bespaart de helft!


De Vlaamse Overheid steunt KMO's die professioneel advies van erkende dienstverleners inwinnen. 

bespaar de helft

Kwaliteitsgarantie

 

ISO

ISO gecertificeerde dienstverlening