CONTACTEER ONS
+32(0)3 244 1870

The Marketing Spot Brusselstraat 51
2018 Antwerpen
info@themarketingspot.be

 
  KMO leadership succes scan  

KMO-financiering : nieuwe gedragscode


Minister van van Middenstand en Kmo's, Denis Ducarme, heeft samen met de organisaties UNIZO, UCM, NSZ een vernieuwde versie van de gedragscode rond KMO-financiering voorgesteld.
De code is ingegaan op donderdag 1 maart 2018. Het directe gevolg voor ondernemers zal onder meer zijn dat ze beter geïnformeerd zijn wanneer ze een krediet aangaan.
De oorspronkelijke versie dateert uit 2004. Die wordt nu dus aangescherpt. Betere toegang tot financiering, meer transparantie en informatie zijn de sleutelwoorden, en daar vloeien onder andere via volgende maatregelen:

  - Op de website www.financieringvanondernemingen.be worden de belangrijkste overheidswaarborgen en begeleidings- en steunmaatregelen opgelijst. Op die website zijn ook fiches beschikbaar over de meest gebruikte waarborgen en zekerheden. Ook wordt er uitgelegd waarom zekerheden gevraagd kunnen worden.

  - Als de kredietgever een zekerheid of waarborg weigert vrij te geven, moet hij dat schriftelijk motiveren. De gedragscode bevat een niet-exhaustieve lijst met mogelijke redenen tot weigering. Indien de ondernemer dat wenst, legt de kredietgever mondeling of schriftelijk uit
waarom hij een of meerdere redenen inroept.

  - Voor kredieten tot maximaal 1 miljoen euro, afgesloten sinds 10 januari 2014, was de wederbeleggingsvergoeding beperkt tot maximaal zes maanden interest. Die grens wordt opgetrokken tot 2 miljoen euro.


Karel Van Eetvelt was bij de oorspronkelijke opzet in 2014 nog Topman van Unizo, ondertussen is hij CEO Febelfin: “Wij zijn verheugd dat we de vernieuwde gedragscode samen hebben ondertekend met de ondernemersorganisaties, en dit met de steun van minister Ducarme. De code is het resultaat van intensief overleg met als doel de ondernemer beter van dienst te kunnen zijn en zijn projecten en dromen efficiënt te kunnen financieren.”

 

 

 

Dit artikel delen

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

KMO-NEWS-I-CAN-USE

Ja, ik wil KMO-News-I-can-use ontvangen. Slechts 1 keer per maand (maar niet in juli) sturen we je onze beste en bruikbaarste content per e-mail.

Voornaam:
Achternaam:
E-mail adres:
 

klanten zeggen

 

"Werken met The Marketing Spot was een positieve en inspirerende ervaring. Met onvoorstelbare energie en grote kennis van zaken werd de opdracht uitgevoerd, die wij zelf haast onmogelijk achtten, gezien gestelde deadlines. Zowel met betrekking tot het plan als in de uitvoering hadden ze ideeën waar wij zelf nooit opgekomen zouden zijn. Uiterst professioneel, betrouwbaar, en snel. In de toekomst zou ik ze zo weer engageren."

Ben Liang, Wellmount Wommelgem

Een gloednieuw e-book

 

 

Marketing is dagelijkse kost

KMO Marketing Kompas

 

gratis ebook kmo marketing kompas

 

U bespaart 40%


De Vlaamse Overheid steunt KMO's die professioneel advies van erkende dienstverleners inwinnen. 

bespaar de helft

Kwaliteitsgarantie

 

ISO

ISO gecertificeerde dienstverlening

Recente Blog Posts

16 05 2018GDPR : General Data Protection Regulation

    Het is ‘afdwingbaar’ vanaf 25 mei 2018 – ook voor u. In het Nederlands kennen we he...

Meer weten...
30 03 2018Een KMO zonder de 9 verspillingen

    Simpel. U heeft slechts 2 soorten Acties & Activiteiten In een KMO kan men alle...

Meer weten...